Recept na cuketové lasagne
Ingredience na cuketové lasagne
-
700g cukety
-
balení lasagne
-
300 ml zeleninového vývaru
-
100g eidamu nebo jiného tvrdého sýra
-
sušená rajčata
-
2 cibule
-
2 stroužky česneku
-
250 ml mléka
-
kousek másla
-
lžíce hladké mouky
-
muškátový oříšek
-
sůl
-
mletý pepř
Postup přípravy receptu na cuketové lasagne
Cuketu umyjeme a podélně rozkrojíme. Vnitřek cukety vydlabeme a zbytek nakrájejte na střední kostičky. Sušena rajčata vyndáme z oleje, necháme odkapat a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
Do pánve dáme trochu olivového oleje a krátce na oleji osmahneme kousky cukety, rajčata, cibuli a česnek. Přidáme 200 ml zeleninového vývaru, přivedeme k varu a poté vše vaříme ještě asi pět minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
Dáme předehřát troubu na 200 °C a dáme také vařit lasagne do osolené vody asi na 5 minut.
Mezitím si připravíme bešamel. Bešamelovou omáčku připravíme tak, že zpěníme v hrnci máslo, přidáme hladkou mouku, a do této jíšky přidáváme postupně mléko. Za občasného míchání 10 minut vaříme a na závěr osolíme a opepříme dle chuti a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek.
Když máme troubu předehřátou na požadovanou teplotu, tak máslem vymažeme zapékací mísu. Předvařené lasagne spolu s cuketovou směsí střídavě skládáme do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvu tvořila vrstva lasagní.
Vše zalijeme zbylým vývarem, bešamelem a na závěr posypejte sýrem a pečeme asi 20 minut než budou lasagne měkké. Přejeme dobrou chuť.