Recept na lasagne pro vegetariány

Vegetariánké lasagne

Ingredience na vegetariánské lasagne

  • 250 ml vývaru

  • 250 ml mléka

  • 250 ml smetany

  • 100 g instantní jíšky (světlé)

  • sůl, pepř

  • 500 g brokolice

  • 300 g mrkve

  • 250 g žampionů

  • 12-16 plátů lasagní

  • 75 g sýra (nejlépe goudy)

 

Postup přípravy receptu na vegetariánské lasagne

K vývaru přilijeme mléko i smetanu a přivedeme k varu. Nasypeme instantní jíšku, zamícháme a bešamel dochutíme solí a pepřem.


Brokolici rozdělíme na růžičky a opereme ji. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka.


Mrkev nasypeme do vařící osolené vody a 8 minut vaříme. Po 5 minutách přisypeme brokolici. Zeleninu slijeme a necháme okapat. Očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky.


Troubu rozpálíme na 200°C. Na dno zapékací formy nalijeme několik lžic bešamelu a položíme neuvařené lasagne. Poklademe částí zeleniny a hub, překryjeme dalšími těstovinami, pokapeme omáčkou a pokračujeme v několika vrstvách. Nakonec vše posypeme sýrem a zapékáme asi 30 minut.