Recept na lasagne pro vegetariány
Ingredience na vegetariánské lasagne
-
250 ml vývaru
-
250 ml mléka
-
250 ml smetany
-
100 g instantní jíšky (světlé)
-
sůl, pepř
-
500 g brokolice
-
300 g mrkve
-
250 g žampionů
-
12-16 plátů lasagní
-
75 g sýra (nejlépe goudy)
Postup přípravy receptu na vegetariánské lasagne
K vývaru přilijeme mléko i smetanu a přivedeme k varu. Nasypeme instantní jíšku, zamícháme a bešamel dochutíme solí a pepřem.
Brokolici rozdělíme na růžičky a opereme ji. Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka.
Mrkev nasypeme do vařící osolené vody a 8 minut vaříme. Po 5 minutách přisypeme brokolici. Zeleninu slijeme a necháme okapat. Očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky.
Troubu rozpálíme na 200°C. Na dno zapékací formy nalijeme několik lžic bešamelu a položíme neuvařené lasagne. Poklademe částí zeleniny a hub, překryjeme dalšími těstovinami, pokapeme omáčkou a pokračujeme v několika vrstvách. Nakonec vše posypeme sýrem a zapékáme asi 30 minut.