Recept na lasagne s lososem a špenátem

Ingredience na lasagne s lososem a špenátem

 

  • balení lasagní

  • 600g mraženého špenátu

  • 600g filé z lososa

  • 4 malé lžíce citronové šťávy

  • 500ml zeleninového vývaru

  • 250ml smetana ke šlehání

  • 4 malé lžíce citronové šťávy

  • 50g másla

  • 50g hladké mouky

  • 100g eidamu nebo jiného tvrdého sýra

  • sůl a mletý pepř dle chuti

 

Postup přípravy lasagní s lososem a špenátem

 

Do hrnce dáme trošku oleje, zahřejeme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mražený špenát, který necháme roztát a vše osolíme a opepříme. Lososový filet pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut marinovat v citrónové šťávě.

 

Připravíme si zeleninový vývar, do kterého přidáme jíšku z másla a mouky. Promícháme a přidáme smetanu ke šlehání. Vše necháme asi 10 minut povařit na středním ohni a občas zamícháme. Dle chuti můžeme na závěr přidat sůl a nejlépe citronový pepř. Pokud nemáme citronový pepř, tak můžeme dochutit klasickým černým mletým pepřem a trochou citronové šťávy. Omáčku k lasagním máme připravenou.

 

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a poté dáme do máslem vytřené zapékací misky. Vždy střídáme vrstvu lasagní s vrstvou připravené omáčky do které přidáváme hrst na kostičky nakrájeného lososového filetu a lístky špenátu. Vrstvy můžeme i různě střídat. Například jen omáčku, pak vrstvu lasagní a pak vrstvu lososa se špenátem a pak zase lasagne a poté omáčku.

 

Lasagne pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 30 minut a máme hotovo.