Recept na lasagne s lososem a špenátem
Ingredience na lasagne s lososem a špenátem
-
balení lasagní
-
600g mraženého špenátu
-
600g filé z lososa
-
4 malé lžíce citronové šťávy
-
500ml zeleninového vývaru
-
250ml smetana ke šlehání
-
4 malé lžíce citronové šťávy
-
50g másla
-
50g hladké mouky
-
100g eidamu nebo jiného tvrdého sýra
-
sůl a mletý pepř dle chuti
Postup přípravy lasagní s lososem a špenátem
Do hrnce dáme trošku oleje, zahřejeme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mražený špenát, který necháme roztát a vše osolíme a opepříme. Lososový filet pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut marinovat v citrónové šťávě.
Připravíme si zeleninový vývar, do kterého přidáme jíšku z másla a mouky. Promícháme a přidáme smetanu ke šlehání. Vše necháme asi 10 minut povařit na středním ohni a občas zamícháme. Dle chuti můžeme na závěr přidat sůl a nejlépe citronový pepř. Pokud nemáme citronový pepř, tak můžeme dochutit klasickým černým mletým pepřem a trochou citronové šťávy. Omáčku k lasagním máme připravenou.
Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a poté dáme do máslem vytřené zapékací misky. Vždy střídáme vrstvu lasagní s vrstvou připravené omáčky do které přidáváme hrst na kostičky nakrájeného lososového filetu a lístky špenátu. Vrstvy můžeme i různě střídat. Například jen omáčku, pak vrstvu lasagní a pak vrstvu lososa se špenátem a pak zase lasagne a poté omáčku.
Lasagne pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 30 minut a máme hotovo.