Recept na lasagne se zelím
Ingredience na lasagne se zelím
-
500 g kysaného zelí
-
2 červené papriky
-
2 šalotky
-
2 lžíce oleje
-
2 lžíce rajčatového protlaku
-
125 ml citronové šťávy
-
200 g zakysané smetany
-
200 g kyselé smetany
-
sůl a pepř
-
2 lžíce cukru
-
200 g zelených lasaňových plátků (nepředvařených)
-
100 g strouhaného ementálu, goudy nebo eidamu
-
1 lžička másla
Postup přípravy receptu na lasagne se zelím
Papriky nakrájíme na nudličky. Šalotky posekáme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, zelí, papriku a citronovou šťávu a pod pokličkou vaříme 5 min. Vmícháme zakysanou a kyselou smetanu, osolíme, opepříme a osladíme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme zapékací formu a střídavě do ní klademe vrstvu lasaní a vrstvu ochuceného zelí. Poslední vrstvou je zelí, posypané sýrem a vločkami másla. Zapékáme asi 40 min.