Recept na lasagne se zelím

Lasagne se zelím

Ingredience na lasagne se zelím

  • 500 g kysaného zelí

  • 2 červené papriky

  • 2 šalotky

  • 2 lžíce oleje

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 125 ml citronové šťávy

  • 200 g za­kysané smetany

  • 200 g kyselé smetany

  • sůl a pepř

  • 2 lžíce cukru

  • 200 g zelených lasaňo­vých plátků (nepředvařených)

  • 100 g strou­haného ementálu, goudy nebo eidamu

  • 1 lžička másla

 

Postup přípravy receptu na lasagne se zelím

Papriky nakrájíme na nudličky. Šalotky posekáme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčatový protlak, zelí, papriku a ci­tronovou šťávu a pod pokličkou vaříme 5 min. Vmícháme zakysanou a kyselou smetanu, osolíme, opepříme a osladíme.


Troubu předehřejeme na 180 °C. Vyma­žeme zapékací formu a střídavě do ní klade­me vrstvu lasaní a vrstvu ochuceného zelí. Poslední vrstvou je zelí, posypané sýrem a vločkami másla. Zapékáme asi 40 min.